Jubel

Jubel kommer i fire vekter med tilhørende italics og er en egen spesialdesignet profilfont som kun kan brukes av Norsk Tipping og produktmerkene til Norsk Tipping. Den er designet for å fungere godt i alle størrelser på alle flater: print, web, apper og skjermer med ulike kvaliteter, og bidrar som en viktig identitets­markør som underbygger og forsterker den visuelle identiteten i tillegg til logo, farger og andre designelementer.

Optimal lesbarhet og egenart
Jubel er vennlig og åpen i sin form og oppleves som moderne, men er også skapt for å kunne brukes og eies av Norsk Tipping som et viktig designverktøy i mange år fremover. Den høye x-høyden ivaretar behovet for optimal lesbarhet, spesielt på digitale flater. Samtidig har den detaljer som gir den egenart, og disse kommer spesielt godt til syne i store punktstørrelser og på de fetere vektene. 

Font smoothing i digitale løsninger
Font smooting brukes i digitale løsninger for å oppnå en jevn og klar gjengivelse av fonten i alle størrelser.

Jubel i fire vekter

Jubel Extrabold
Jubel Extrabold (Extrabold Italic) brukes primært i headinger og korte budskap. Fonter i ekstra fet vekt har en tendens til å «gro sammen» på digitale flater noe som medfører redusert lesbarhet. På grunn av dette må en være påpasselig om denne skal brukes på uttak til web, apper eller skjermer.

Jubel Bold
Jubel Bold (Bold Italic) benyttes til headinger og korte budskap både på print og digitale flater.

Jubel Medium
Jubel Medium (Medium Italic) er til bruk på ingresser og uthevede ord i mengdetekst både på print og digitale flater.

Jubel Regular
Jubel Regular (Regular Italic) brukes i all mengdetekst både på print og digitale flater.

Systemfont

Systemfonter er fonter som ligger standard på alle maskiner og erstatter derfor profilfonten i alle tilfeller hvor man ikke har denne tilgjengelig. 

Arial er definert som systemfonten som erstatter profilfonten, dersom man ikke har tilgang til Jubel. 

Arial brukes eksempelvis i PowerPoint og Word som er filer som ofte distribueres videre og hvor vi ikke kan regne med at mottakeren har Jubel installert. På denne måten sørger vi for at vi har kontroll over hvordan Norsk Tippings visuelle profil opptrer.