Farger

Fargepalett

Lotto er rødt.
Den klareste røde er hoved­fargen og bærende i Lottos visuelle profil. 

Rødtoner og nabofarger
Fargepaletten inkluderer imidlertid også en rekke varianter av og «nabofarger»til rød. De mørkere røde og rosa tonene brukes for å skape en dybde i profilen som ellers er fri for effekter og hvor verktøy­kassen består av «flate» designelementer.

Kontrastfarger
Mørk blå, grønn, lys blå og gul er valgt ut som kontrastfarger. Med disse får Lotto-profilen flere strenger å spille på i design/utvikling av løsninger som ikke skal oppleves som repeterende.

Mørk blå: harmonerer godt med den røde hovedfargen og fungerer godt på typografi. (Sort er ikke inkludert i paletten og skal unngås. Unntak kan forekomme ved behov, eksempelvis på mengdetekst).

Grønn og lys blå: Disse brukes på kuler og tekst

* PMS-kode lik på Coated og Uncoated

** Den gule fargen brukes blant annet på sirkler som bakgrunn for å fremheve priser, tekst med spesielle tilbud etc.

Fargebruk

Lotto er rødt. Det er det som skal være etterlatt inntrykk. Hovedfargen, den klareste røde, skal alltid skal være representert på enhver Lotto-flate. 

Hvor mye rødt er nødvendig for å oppnå riktig etterlatt inntrykk?

De andre fargene i paletten skal brukes til å friske opp uttrykket og tilrettelegge for variasjon. Hovedrød må ikke nødvendigvis være «dominant» i form av prosentandelen den dekker av en flate for å skape et etterlatt inntrykk av rødt. 

Volumkontroller
Fargepaletten og bruken av denne gir en fleksibilitet med tanke på kombinasjoner og hvor mange farger som inkluderes. Dette spiller sammen med hvilke andre grafiske elementer man benytter på en flate og samlet skaper det et bredt spekter av løsninger og gode «volumkontroller». Eksemplene i denne manualen skal inspirere til konsekvent men likevel variert bruk av verktøyene til profilen. Til høyre ser du et utvalg. Mer inspirasjon finner du bakerst i manualen.