Grafiske fotoelementer

Frilagte bilder

Grafisk fotoelementer er bilder av folk og objekter uten bakgrunn og omgivelser rundt. Disse brukes som som grafiske elementer på og sammen med en eller flere av de øvrige grafiske elementene.

De grafiske fotoelementene gir stor variasjons­mulighet og et rikt visuelt rom med sin frie måte å representere mennesker, drømmer og objekter på. De tilfører en lekenhet, energi og humor som passer godt til ekspressive og lite høytidlige uttrykk.

Bildene som som brukes skal reflektere generell fotostil. Grafiske fotoelementer skal også representere store og små drømmer og brukes til å støtte budskapet på samme måte som vanlige bilder.

Det vil på sikt bli bygget opp ressursbanker med grafiske fotoelementer. Dersom man ønsker å frilegge et bestemt motiv skal dette gjøres av profesjonelle som ivaretar håndverksmessig høy kvalitet.

De grafiske fotoelementene kan kun brukes i Norsk Tipping-sammenheng og ikke av produktmerkene.

Folk og utøvere

Som profilbildene skal de grafiske fotoelementer også representere drømmene til menneskene knyttet til Norsk Tipping. 

Det kan være utøvere av sport og kultur – både profesjonelle og grasrot, eller representere andre typer mottakere av midler. 

Men det er også helt vanlige hverdagsfolk i ulike situasjoner, aktiviteter og positurer. 

Positurene bør være uttryksfulle og til og med ekspressive. Det er gjerne en bevegelse og en framdrift i motivet og tydelige emosjoner og energi.

Bildematerialet kan hentes fra bildebanker eller fotograferes av profesjonell fotograf.

Objekter og drømmekomposisjoner

Objekter:
Grafiske fotoelementer kan også være objekter som i kontekst representerer drømmen. Det kan være objekter som illustrerer en idrett, hobby eller aktivitet som en fotball, ballettsko eller et instrument. Det kan også være mer abstrakte repesentasjoner av drøm som et par strandsandaler, en kul bil eller en fjellhytte.

Drømmekomposisjoner:
I tillegg vil det bli utviklet egne surrealistiske og lekne motiver som illustrerer og representerer drømmen på overordnet nivå. Disse kan brukes der Norsk Tipping snakker om drøm og «Gi drømmen en sjanse» uten at det knyttes til et konkret budskap eller tema. Disse vil være sammensetninger av ulike elementer som fører tankene til en fantasiverden full av gøyale drømmer.