Bildestil

Den unike bildestilen sørger for å gi Oddsen et særegent og personlig uttrykk som er med på å visualisere den stemningen og de situasjonene man forbinder med sport og tipping.

Fordi bildestilen hovedsakelig består av bilder knyttet til den sporten det er snakk om, er det viktig å fange den dynamikken som oppstår. Enten mellom en hockeyspiller og pucken, to fotballspillere som kjemper om ballen, eller en på slalom som suser mellom portene. En annen viktig gruppe som er en del av bildestilen er også supportene. Det er de som står på tribunen og heier, eller den gjengen som har samlet seg for å se favorittlaget sitt vinne. Og de følelsene og den gleden som oppstår da, skal være en viktig det av den visuelle kommunikasjonen.

Gradienten

Den unike gradienten over bildene har to funksjoner:

  1. Bildene får en særegen stil som er med på å løfte Oddsen-profilen.
  2. Bilder tatt i forbindelse med sport – enten av spillere, supportere eller detaljer, består ofte av svært mange ulike farger som ville skapt et støyende bilde, rent fargemessig (slik som draktfarger, gress og tribuner).

Teknisk fremgangsmåte for å legge til gradient (i Photoshop)

  1. Start med å legge til et sort-hvitt-filter over bildet for å fjerne alle farger.
  2. Juster deretter levels i bildet, slik at det blir mørkere.
  3. Gradienten (fra lys blå til grønn) legges over bildet
  4. Alternativt kan fargesterkheten økes ved å justere vibrance.

Det anbefales at hvert filter legges til som et adjustment layer, slik at endringene er reversible.

Riktig bruk
Alle bilder skal ha gradient, uansett om tekst legges direkte på bildet eller ikke. Gradienten kan tilpasses noe til de ulike bildene, hvis det f.eks. er veldig mørkt eller lyst.

Feil bruk
Det er ikke tillatt å bruke bilder uten gradient, eller andre farger i gradientene.