Farger

Fargepalett

Fargene

  • Den lyseste blå er hovedfargen og bærende i Oddsens visuelle profil – denne skal alltid skal være representert på enhver Oddsen-flate.
  • Den mørke blå har god kontrast til den lyse, og sammen med hvit sørger den for en skarphet og dybde.
  • Grønnfargen skal brukes som en aksentfarge på mindre tekst eller elementer, og er med på å skape en fin kontrast til det ellers blåe uttrykket.

Enhetlig og variert
Den begrensede fargepaletten gir Oddsen sin tydelige blå fremtoning – et klart og enhetlig uttrykk. Samtidig sørger den med sine kombinasjons­muligheter for variasjon og løsninger som ikke oppleves som repeterende.

Oddsen skal fremstå blå
Det er viktig at det overordnede uttrykket til Oddsen er blått, og grønnfargen skal derfor ikke fremstå dominerende på en flate. Det er derfor ikke tillatt at bakgrunner eller andre store fargeflater er grønne, men fargen kan gjerne brukes mye på grafiske elementer eller mindre tekst..

Fargebruk

Volumkontroller
Fargepaletten og bruken av denne gir en enhetlig­het og samtidig fleksibilitet med tanke på kombinasjoner. Dette spiller sammen med hvilke andre grafiske elementer man benytter på en flate og samlet skaper det et bredt spekter av løsninger og gode «volumkontroller». Eksemplene skal inspirere til konsekvent men likevel variert bruk av verktøyene til profilen. Til venstre ser du et utvalg.